FAQ

Frågor och svar

Här har vi samlat några frågor och svar som du kan ha kring våra produkter. Hittar du inte ditt svar? Mejla oss på: kontakt@motivatedminds.se

Du kan antingen köpa det direkt här på vår sajt eller så köper du det gruppvis via vår säljare(faktura). I det senare fallet ber vi dig mejla kontakt@motivatedminds.se

Du behöver vara inloggad för att komma åt dina träningspass. Logga in, välj “Alla mina träningsprogram” och välj sedan det pass du vill köra. Har du påbörjar ett pass kommer du “återuppta” ditt pass. Har du gått igenom ett helt pass kan du välja att starta om det.

Genom mental träning är man inte beroende av ett resultat för att få självförtroende utan man bygger först upp sin självkänsla – och sedan kommer resultatet. Med en stark självkänsla vågar man utmana sig mer och gå utanför sin ”komfortzon”. Och det är när man gör det som utvecklingen sker, både inom idrotten och skolan.

Muskulär avslappning, Mental avslappning, Självkänsla och Självförtroendeträning, Visualiseringsövningar, Motivation samt Incheckning och fokusövningar inför träning och match.

Bättre självkänsla, Ökad prestationsförmåga, Ökat lugn, Bättre koncentrationsförmåga, Mindre oro och stress, Mindre spänningsproblem, Mer energi, Förbättrad upplevd hälsa, Ett mer positivt tänkande, Bättre immunförsvar, Snabbare återhämtning vid sjukdom, Hjälp mot smärta, Sänkt blodtryck, Bättre sömn, Ökad livsglädje.

Eftersom vi har vår bakgrund inom bollsporten (fotboll och handboll) har fokus hamnat där, men träningen fungerar minst lika bra för alla som tränar någon form av lagidrott. Exempelvis innebandy, handboll, basket, ishockey, volleyboll, gymnastik med flera.

Vi känner redan nu att intresset och behovet är så stort har vi börjat titta på hur vi kan utveckla konceptet vidare med nya moduler. Nästa fokusområde kommer att vara hur man kan jobba med mål och målbilder.

Vi har valt att fokusera på ungdomar mellan åldern 12-18 år eftersom vi vill påverka positivt så tidigt som möjligt i livet. Men det finns även äldre spelare som jobbar med programmet och det fungerar alldeles utmärkt.

Mycket av de mentala träningsprinciperna och metoderna i det här programmet bygger på den forskning som är gjord av Professor Lars-Eric Uneståhl som var den som grundade den svenska modellen av Mental träning och är världsledande inom mental träning. Utbildningen baseras också utifrån den erfarenhet vi har från de år som vi verkat som ledare inom ungdomsidrotten.

Vi vill vara tydliga med att vi inte är några psykologer. Vi fokuserar på det som är bra och får det att växa. Mår du psykiskt dåligt bör du ta kontakt med primärvården(psykolog). På 1177.se finns också hjälp och tips på stödlinjer dit du kan höra av dig om du mår psykiskt dåligt.

Ja, innehållet i våra korta program finns även i den första delen av vårt 90-dagarsprogram.

Ja du kan göra 90-dagarsprogrammet efter att du gjort 30-dagarsprogrammet. Börja då direkt med del 2.