blogg

Blogg

Här lägger vi upp material om mental träning, vad vi gör, bra tips, reflektioner och mycket mer. Håll dig uppdaterad!

GOTHIA CUP - samma utmaningar oavsett världsdel

gothia cup

En kul, lärorik och intensiv vecka i Göteborg är över! Det har varit mycket fotboll, mental träning och intressanta diskussioner med ledare från många olika platser.
Det som slog oss när vi gick runt och minglade med ledare för olika ungdomslag, är att alla i stort sett har samma utmaningar, oavsett vilken ort eller land de kommer ifrån.
Och att individerna i de olika lagen, oavsett bakgrund, tycks brottas med samma frågor. Till exempel: ”Ska jag få starta matchen imorgon?”,  ”Är jag tillräckligt bra?” eller ”Tycker de andra i laget om mig? Platsar jag?”. Vi som människor vill ju alla bli älskade och bekräftade utifrån den vi är.
Vi på Motivated Minds vill ge alla idrottande ungdomar en möjlighet att träna upp sin självkänsla, så att de tycker om sig själva, även om de inte alltid presterar på topp. Vi är säkra på att om fler mår bättre och inte känner en sådan stor inre och yttre press på sig själva, så vågar de utmana sig själva och prova på nya saker – och på så sätt utvecklas de som fotbollsspelare, oavsett vad resultatet blir.

Taggad föreläsning för Värmdö if

Föreläsning mental träning VärmdöIF2

Värmdö IF är Värmdös största föreningar med över 2000 medlemmar inom fotboll, innebandy och friidrott. På föreningens stora ledarträff fick Mikael förmånen att berätta om mental träning. En uppgift som satte Mikael på prov.

– Jag hade inte föreläst inför en så stor publik tidigare så det var rätt nervöst. Men jag såg det som en utmaning. Vi pratar ju själva inom mental träning om att våga gå utanför komfortzonen för att utvecklas och det här var verkligen ett sådant tillfälle. Att tänka “taggad” istället för “nervös” är en sådan grej som gör skillnad. Det är helt naturligt att bli nervös när man vill någonting väldigt mycket men är ny i situationen. Här fick jag verkligen praktisera det jag själv lär ut!

Hur det gick? Ja alldeles strålande och de över 100 ledarna bidrog med mycket energi och diskussioner. Nu när plåstret är avdraget ser vi fram emot många fler föreläsningar med storpublik. Kanske att ni vill inleda ett samarbete med att ha en föreläsning för hela föreningen eller några lag? Kika på några förslag under fliken Föreningar och skicka in en intresseanmälan så berättar vi mer.

Lördagsmys med GIF-Fotboll

Magnus och Micke tar selfie på GIF-fotboll klubblokal

Gustavsbergs IF-fotboll har under vintervåren 2023 inlett ett samarbete med oss där vi smygstartat med ett lag och hoppas på flera. Gustavsbergs IF-fotboll är just nu i full färd att utveckla sitt värdegrundsarbete och ser att mental träning för de aktiva är en väg att nå ett hållbart idrottsliv. I lördags fick vi chansen att berätta om oss själva samt mer om mental träning, vad det är och hur vi jobbar för runt 25 glada ledare. 

Vi fick även chansen att “bonda” med Ravelli som visade sig ha mycket gemensamt med vår vision “Ett hållbart idrottsliv”; för två killar födda på 1970-talet är minnet av denna målvaktsgigant som frälste Sverige 1994 något som framkallar en tår i ögat.

För er som är intresserade av ett större samarbete med flera lag finns bra möjligheter till förmånliga priser och tjänster. Kika in på fliken Föreningar och läs mer eller kontakta oss så berättar vi hur ni kan samarbeta med oss.

samarbete med Goeras football education

Mental träning för fotbollsspelare, Madelen Göras, Goearas football education.

Madelene Göras är en av landets bästa tekniktränare inom fotboll och har en lång karriär som elitspelare i ryggen. Idag driver hon det populära GOERAS Football Education med teknikträning för både individer och lag. Precis som oss jobbar Madelene även med digitala verktyg för att kunna nå så många som möjligt samt göra det billigare för användarna. Nu har Motivated Minds och GOERAS ingått ett samarbete så att våra program går att köpa på goeras.se, vilket kompletterar våra respektive utbud, för vi kan varmt rekommendera GOERAS om du vill utveckla dina tekniska färdigheter som fotbollsspelare.